Drömmar

Jag älskar drömmar. Alla sorter. Jag älskar att drömma på natten, jag älskar att dagdrömma, jag älskar att drömma stort. Jag älskar helt enkelt att drömma. Men jag skiljer också på drömmar och mål, även om de ibland kan sammanfalla. Jag kan säga att jag har en dröm, samtidigt som jag jobbar för att drömmen ska bli sann. Och då är det ju tekniskt sett ett mål jag arbetar för att uppfylla, samtidigt som det är en dröm jag har. 

Vissa drömmar är dock bara drömmar. Och jag tycker inte det är något fel med att drömma. Tvärtom är det faktiskt riktigt härligt att låta fantasin skena iväg, och man befinner sig i typ en parallell värld där enbart lycka existerar och kaniner växer på träd. Eller nåt sånt. Ni fattar - bara drömmar. Fantasi. Så länge man kan skilja på drömvärld och verklighet så ser jag det enbart som positivt. 

Jag tycker även att det är viktigt att ha mål. Ska man komma någon vart och få något gjort måste man såklart göra mer än att drömma om det. T.ex. om man vill bli fotbollsproffs räcker det inte att sitta hemma, se på videoklipp på youtube och önska att man var lika bra som Messi. Ett första steg är att börja spela fotboll, obviously. Man måste agera för att komma närmre sina mål. Vilket är rätt uppenbart. 

Men jag hör så många som typ pratar negativt om drömmar. Sen när blev det något negativt att ha livlig fantasi och ett kreativt sinne haha?
Såg till exempel den här bilden förut:


Kalla det inte en dröm, kalla det en plan. Ja, så kan man tänka. Det låter handlingskraftigt och bra, typ. Men låter det inte mycket härligare att säga att man har uppfyllt en dröm, än att man fullföljt en plan?

Peace out! Nu blir det sängen för mig. Färdigflummat för idag. Puss och godnatt!

Påskmiddag?

Glad påsk på er! Hoppas ni har en härlig dag, hur ni nu än firar påsken. 

Själv firade jag påsk igår istället för idag, så idag är typ som vilken dag som helst för mig. 

Var sjukt rastlös i förmiddags, så jag bestämde mig för att åka in till stan och göra ett besök på Espresso House. Alltid lika trevligt! Lite pinsamt dock, för jag snapchattade med några kompisar och satt och försökte ta så bra kort som möjligt men ändå lite halvdiskret. När jag sen skulle köpa med mig kaffe på väg till bussen säger baristan: "Fick du några bra selfies förut då? Jag såg dig allt!" Hahaha! Var nog inte så diskret trots allt. Oops!

Sen när jag kom hem tänkte jag vara duktig och laga mat. Övervägde att köpa en sallad på vägen, men bestämde mig för att inte ta det lata alternativet idag. Så påskafton till ära gjorde jag en härligt gul maträtt. Det blev Quorngryta med curry, matvete och avokado. Behöver jag säga att det var sjukt jävla gott?! Och såå enkelt!

Det är bara att steka lök, champinjoner och quornbitar. Sedan hällde jag i en burk kokosmjölk, 2 grönsaksbuljongtärningar och lite röd currypasta. Sen krydda med svartpeppar och gul curry. Och såklart koka matvete till, och sen servera med avokado. Enkelt och gott! Dessutom blev rätten vegansk då jag stekte i olja, och använde kokosmjölk. Passar alla helt enkelt :D


Inte bästa bilden kanske, men här är iaf resultatet. Möööms!

En ny färdighet

Det sägs ju att man lär dig något nytt av typ allt man gör. Och det stämmer tycker jag! Till exempel har jag lärt mig en sak tack vare mitt nuvarande jobb:

Jag är numera riktigt jävla grym på att skriva uppochner. 

Ha! Det ni! Det är nyligen upptäckt talang jag har, som jag förmodligen aldrig kommer ha användning av mer än i det här jobbet ;)

Jag menar, kolla här:


Rätt bra, eller hur?? Och fort går det också. Ganska iaf. Haha!

Känner att detta verkligen är en såå användbar färdighet. Eller? Haha.