Nyårsmiddag!

Hej på er! Nyårsafton idag då, känns riktigt najs faktiskt!

Är precis på väg hem efter att ha vart inne i stan med mamsen och Emelie och kollat på fyrverkerierna som avfyras kl 17. Såå häftigt! Är livrädd för raketer egentligen, men nu stod jag på säkert avstånd men med jättebra utsikt och då var det riktigt fint! :)

Nu ikväll ska jag och Emelie bjuda våra mödrar på tre-rätters middag, så hela dagen har gått åt till att förbereda. 

Menyn har jag och Emelie bestämt och vi står givetvis även för tillagningen!

Kvällens meny!

Förrätt:
Laxröra i cocktailglas, serveras med citron, persilja och rostat bröd. 

Huvudrätt:
Helstekt hjortfilé med rotfruktsgratäng och rödvinssky, serveras med en frisk sallad.

Dessert:
Chokladmousse med limemarinerade hallon och chokladcrumble. 

Hur låter det? Tror ni det blir gott?
Får hoppas det blir uppskattat i alla fall! :D Men det tror jag allt! JAG tycker i alla fall att både laxröran och chokladmoussen blev jättegoda, så får hoppas vi lyckas även med resten ^^

Hoppas alla har en fin och trevlig nyårsafton! :)

Mitt 2014

Jag tänkte att nu lite så här på kvällskvisten kanske det kan passa med en kort summering av mitt år. Eftersom jag inte har haft blogg så länge kan jag ju såklart inte göra nåt typ Mitt blogg-år, men kan ju sammanfatta året ändå såklart!
 
I början av 2014 hade jag ren och skär ångest. Jag var heeelt säker på att jag skulle faila skolan (kommer skriva ett inlägg om min skolgång och mina betyg senare, är egentligen inte så dålig i skolan haha) och det var så mycket med gymnasiearbetet och jag hade verkligen panik. Var sååå nära på att hoppa av skolan sista terminen i trean?!?! Och det var på grund av all ångest skolan orsakade just då. Så kanske ingen superstart på året!
 
Under våren åkte jag till Uppsala/Stockholm två gånger och hälsade på vänner till familjen. Första gången var dock en typ research-resa för ett skolarbete jag försökte ta seriöst, men det går att kombinera nytta med nöje och det var precis det jag gjorde!
 
Runt maj någon gång började ångesten och den värsta stressen släppa, för då var så gott som allt i skolan färdigt. Gymnasiearbetet blev efter många ångestfyllda timmar färdigt och godkänt, och likaså med allt annat.
 
5:e juni kommer jag aldrig glömma! För då tog jag STUDENTEN!! Kändes heeelt overkligt, och jag var sååå himla glad hela dagen! Började med Champagnefrukost hos en klasskompis tiiiidigt på morgonen, sen åkte alla till skolan. Där var det avslutningskonsert, fotografering och typ samling i klassrummet, där folk sjöng och dansade och var allmänt glada. Att signera varandras mössor är ju dessutom givet! Utsläppet var över sjukt fort kändes det som, och sen när det var dags att åka på flaket var det helt overkligt. Jag stod på flaket och tänkte hela tiden att det kan inte vara jag som står här, det måste vara någon annan. JAG kan inte ha tagit studenten?! Det var verkligen heeelt overkligt, jag kan inte ens beskriva känslan. Men det kändes verkligen inte som att det var JAG som stod där, jätteknäppt haha. Men det här var lätt den bästa dagen år 2014. Kanske till och med den bästa dagen någonsin. Definitivt topp 3 i alla fall. Jag kommer knappt ihåg dagen, jag kommer bara ihåg att jag gick runt i ett lyckorus hela dagen. Och då hade jag under hela gymnasietiden haft ångest inför studenten?! Men det var sååå kul, och hade jag kunnat hade jag gjort om det haha!
 
Sen hela sommaren passade jag på att njuta som bara den! Jag fick inget sommarjobb och det passade mig utmärkt. Kände att jag behövde vila upp mig för att orka med hösten, och vila upp mig kan jag lova att jag gjorde! Sommaren var heeelt underbar!! Jag badade massor, åkte ut på havet med Anna, solade och hade det allmänt underbart. Jag var även barnvakt åt två söta barn, vilket var lite random eftersom jag aldrig träffat familjen tidigare utan dom behövde en akut barnvakt haha. Men det var superkul! Det äldsta barnet, en liten kille, var en mini-kopia av William Spetz både i utseendet och personligheten. Förstår ni hur roligt jag hade den dagen eller? Haha. Kort sagt, jag hade en fantastisk sommar!
 
Det var dessutom under sommarledigheten som jag fick mitt första jobb efter gymnasiet! En stekhet sommardag var jag, mamma och våra två gäster på Käringön. Och vem träffar jag då om inte min gamla lärare från högstadiet? Och vad säger hon då, om inte att hon är vikarieanskaffare nu förtiden och jag hade tänkt anmäla mig som vikarie. Så jag blev lovad vikariejobb där och då! Jobbade lite i augusti, sen började jag på en annan skola i september och blev kvar där. 
 
27 september fyllde jag 20 år, och det är också en av årets absolut bästa dagar! Såå kul! Vi fick låna en lada av mammas kusin där vi satte ut bord och pyntade lite, och sen bjöd vi in hela släkten och alla var samlade. Hur mysigt som helst!!
 
2014 är ett år som kommer att vara med mig länge. Det är ett år som har betytt mycket för mig. Det är som en ståndpunkt i mitt liv kan man säga. Jag tog studenten, jag klarade skolan!!! Det är den största ståndpunkten. Sen att jag fyllde 20 är också som en ståndpunkt för mig, känns som att det var då jag blev vuxen typ. Och att jag har börjat jobba och tjänar mina egna pengar är ytterligare en. Jag har växt som människa och utvecklats massor. Särskilt den här hösten. Eller egentligen efter studenten, men allra tydligast nu på hösten. Och det var under 2014 som det vände för mig, på ett positivt sätt. Mina senaste år har inte varit superbra, men det skriver jag om i ett annat inlägg!
 
För att sammanfatta hur jag ser på 2014: Väldigt roligt och betydelsefullt år!! Vissa år vill man bara glömma, eller helst hoppa över, men 2014 är inte ett av dom!
 
Nu håller vi tummarna för att 2015 blir MINST lika bra! Och blir det som jag har tänkt, så kommer 2015 bli det absolut bästa året i mitt liv. 

Letter of Purpose

Eftersom jag har liiiite för dåliga betyg för vad som krävs för att komma in på college, så mejlade jag den organisationen jag har tänkt söka genom för att fråga hur det funkar. Förra året talade dom om för mig att man oftast kommer in ändå, bara man skickar med ett motivationsbrev - ett så kallat Letter of Purpose
 
Det är, för er som inte vet, ett brev på ungefär en sida, där jag då är tvungen att skriva lite om mig själv, varför jag vill gå på skolan och mina framtidsplaner. Och om det finns någon särskild anledning till att betygen inte var tillräckligt höga kan man skriva med det också. Min första reaktion på det här var: GRYYYYMT!! För vet ni? Nu har ju jag världens chans att göra en så grymt bra ansökan eftersom jag är tvungen att motivera vad jag vill få ut av det här. Ser faktiskt inte det som en nackdel alls. Visst, det finns ju ingen garanti att jag kommer in, men jag har ju en toppenchans att visa vem jag är och vad dom får om jag blir antagen. Right? 
 
Jag har därför tänkt att, någon passade dag i början på det nya året, låna min kompis Marielle och hennes dator, och så ska hon få hjälpa mig med formuleringar typ. Jag är någorlunda bra på engelska, men när det är en sån här sak som ska skrivas vill jag att det ska vara perfekt. Marielle är grym på att skriva och kan mycket bra formuleringar, och dessutom är hon sjukt duktig på engelska. Så mitt steg 2 på vägen mot Drömmen om USA kommer alltså vara att skriva ett så bra Letter of Purpose jag bara kan med viss assistans från Marielle, och sen skicka in detta för genomläsning till organisationen så att jag kan få feedback på det. De är riktigt kunniga och vet vad som gäller, så känns som ett riktigt dumt move att inte dra nytta av det när dom har erbjudit sig :)
 
Så här ser i alla fall läget ut nu! Ska skriva brevet och ska göra det riktigt bra och sen är det bara att söka! Woho!